BÍLKOVINY
Bílkoviny nejsou bílé
Každé tělo má schopnost zbavovat se toxínů. Toxíny, které tělo nedokáže nebo nestíhá vyloučit, se v těle usazují. Na světě existují zvířata, která provozují koprofágii. Znamená to, že tyto zvířata pojídají své vlastní výkaly. Koprofágové mají toxické maso, vnitřnosti i tuk. Naše tělo produkuje toxíny. Když jíme čistou stravu, toxínů je málo a tělo se dokáže čistit. Čím více toxínů naše strava má, tím je to horší. Naše toxická zátěž se nám sčítá.
Strava se nám dělí do potravinových úrovní:
- rostliny / i když jsou dnes rostliny zatíženy chemikáliemi, stále jsou pro nás tou nejlepší stravou, lépe pěstovat doma nebo kupovat od farmářů /
- býložravci / tady se sčítají toxíny vlastního těla s toxíny z rostlin /
- býložravci – koprofágové / zde se ještě přidávají toxíny z výkalů /
- masožravci / toxíny vlastní, z rostlin, z masa, z výkalů /
- mrchožrouti / zde se ještě přidávají toxíny z rozkládajícího se masa /
Například vepřové maso obsahuje rakovinotvorné viry, což dokázal bakteriolog Dr. Royal Rife. Kdo jí vepřové maso, jako hlavní potravinu, trpí svrabem, poruchami kůže, vředy, lupenkou, kopřivkou a dnou.
Pouze zvířata, která přežvykují a zároveň mají rozdvojená kopyta / sudokopytníci /, neprovozují koprofágii. To jsou především ovce, kráva, tele, koza a jelen. Ale v případě, že se krmí svou přirozenou výživou – trávou.
Ryby, které mají ploutve a šupiny, mají velmi dobrou schopnost detoxikace. To je sleď, štika, losos, treska a tuňák. Mořské plody jsou shromažďovače toxínů !
Tak jako existují dobré a špatné tuky, tak existují i dobré a špatné bílkoviny. Nejlepší bílkoviny jsou rostlinné. Pozor neprosazují vegetariánství ani neobhajuji jedení masa. Ukazuji jen fakta a rozhodnutí je jen na vás. I spoustu vegetariánů má zdravotní problémy, někteří z nich nahradili maso buchtami, tedy nezdravými sacharidy, rychlými cukry. Dále používají náhražky masa na bázi sóji, které obsahují umělá dochucovadla, například glutamát sodný, aspartam, kvasinky...atd. Jsou to extrémně přetvořené potraviny a stává se z nich syntetické jídlo, které tělo neumí rozpoznat ani použít.
Je dokázáno, že maso podporuje vznik a hlavně růst rakoviny. Kdo má rakovinu, musí maso jednoznačně vyřadit. A ten kdo maso jí, musí jíst jenom maso čistých býložravců. A musí ho jíst správným způsobem, což znamená, že k němu musí jíst syrovou zeleninu /60-80% objemu snědeného jídla /
I rostliny mají dostatek bílkovin: brokolice, bílé fazole, rajčata, chřest, dýně, ovesné vločky, rýže, čočka, hrách, quinoa, kukuřice, konopné semínko, ořechy, pohanka, ječmen, žito.
Čerpáno z knihy Krutá hra o tvé zdraví od Tomáše Kašpara.