PODVOD HYPERAKTIVITY
Konzumace jídla, bohatého na sacharidy s vysokým glykemickým indexem, má ještě další důsledky. Vysoká hladina cukru v krvi poškozuje mozek. Cukr stoupá, tělo spouští poplach, vypouší inzulín, aby tento stav dostal pod kontrolu. A krize pokračuje propadem do hypoglykemie. Nedostatek glukózy opět ohrožuje mozek. Ten proto vydává příkaz k uvolnění protiregulačních hormonů, aby se hladina cukru v krvi dostala na normální úroveň.
A tak se do krve vyplavují :
- stresový hormon kortizol
- bojový hormon adrenalin
- růstový hormon
- glukagon a další
Kombinace těchto hormonů je výbušná. Projevuje se to hněvem, euforií, úzkostí...Opravdu si myslíte, že děti zůstanou v klidu, když se jim do krve vyplaví tyto hormony? To nejde !
U někoho se to projeví hyperaktivitou, u jiných výbuchem emocí. A pak přijde lékařská věda, označí tuto přirozenou reakci dětí na jejich stravu jako nemoc ADHD a dají jim psychofarmaka.TYTO DĚTI NEPOTŘEBUJÍ LÉKY !!! Seberte jim cukry s vysokým glykemickým indexem !! Zatajované výzkumy odhalily , že tyto léky způsobují náhlé výbuchy nezvladatelné agresivity. Pomocí nich zadržíte energii dítěte, jako když zacpete ventil na tlakovém hrnci. A jednoho dne tlakový hrnec exploduje......
Aby bylo jasno:
Problém je cukr. Avšak nejedná se jenom o cukr, kterým si sladíme ! Bílá mouka, bílé pečivo, bramborové hranolky a lupínky,kukuřičné lupínky, bílé tousty, popcorn, bílá rýže – to vše má vyšší GI než bílý rafinovaný cukr! Problém dělají potraviny s vysokým GI, které mají cukru velké množství. Abnormální aktivitu u dětí vedle cukrů podporují také barviva, parfémy, chuťové stimulanty, éčka...atd.Aby jste pochopili souvislosti, čtěte další články.
Čerpáno z knihy Krutá hra o tvé zdraví od Tomáše Kašpara